Voorstellingen

Het stuk van 2018Je moet er wat voor over hebben!

In deze geestige klucht draait het om de chaotische Veere die moeite heeft haar boekhouding op orde te houden. Op een dag krijgt ze een aangetekende brief van het incassobureau waarin staat dat ze een huurachterstand heeft van vier maanden. Een afgevaardigde van het incassobureau, deurwaarder Henriëtte van der Berg, zal de volgende dag komen om de financiële kwestie met Veere door te nemen. Grote kans hierbij is, dat zij persoonlijke bezittingen zal innemen, omdat Veere het gevraagde voorschot van 500 euro niet kan betalen.

Veere en haar vriend Tom weten dat ze niet onder de achterstallige betalingen uit kunnen komen en bedenken samen met zoon Daan, die dolgraag een echte puber wil zijn, een plan om de deurwaarder om de tuin te leiden. Daarvoor worden ook de zus van Veere, Bente, en de buurvrouw Senna ingeschakeld. Het huis wordt omgebouwd tot een opvanghuis voor daklozen. Tom, Daan en Bente spelen daklozen die elk hun eigen verleden hebben.

Echter, Henriëtte laat zich niet om de tuin leiden en gaat zorgen dat ze kan bewijzen dat alles maar opgezet spel is. Dit doet ze door zich ook als zwerver te verkleden en zo undercover te gaan. Even lijken Veere en Tom zich direct te verraden, maar gelukkig heeft Daan door dat er iets aan de zwerver niet in de haak is en zorgt hij dat het spel doorgespeeld wordt. Hun nieuwe plan is, om Henriëtte zo bang te maken, dat ze zal verdwijnen en nooit meer terug zal komen. Maar of alles loopt zoals de toneelspelers gepland hebben…

Foto's voorstelling: "Je moet er wat voor over hebben!"

Deze voorstelling is gespeeld op zaterdag 17 maart, vrijdag 23 maart en zaterdag 24 maart 2018